Wist u dat….

Broodpizza met ham

Broodpizza met ham

Met een broodje van de bakker kun je ook thuis in een handomdraai een heerlijke lunch of gemakkelijk diner bereiden. Daarvoor hoef je echt niet naar een restaurant. Bereidingswijze:Snijd de korstjes zo van het brood dat de sneetjes mooi rechthoekig worden. Meng in een...

Lees meer
Kaasquiche met broccoli en tomaat

Kaasquiche met broccoli en tomaat

Ziet deze kaasquiche met broccoli en tomaat er niet goed uit? Dit is een heerlijk recept voor de feestdagen, maar eigenlijk kan deze quiche altijd! Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk. Kook de broccoliroosjes in...

Lees meer
Nieuwe oven’s

Nieuwe oven’s

DE NIEUWE: HEIN ECOSTONE² Zuiniger, efficiënter en productiever dankzij de geïntegreerde warmteterugwinning en geïsoleerde stenen wanden “DE WARMTE BLIJFT BINNEN”. Het hoofdbestanddeel van de ECOSTONE2 is het nieuwe, door HEIN ontwikkelde warmteterugwinningssysteem:...

Lees meer
Acht redenen om bij de ambachtelijke bakker te kopen

Acht redenen om bij de ambachtelijke bakker te kopen

Winkelcentra met uitsluitend winkels van grote ketens vinden we vaak saai en ongezellig. Het zijn de zelfstandige winkeliers die het straatbeeld opfleuren en verrijken. Ook de winkel van je ambachtelijke bakker geeft een straat of winkelcentrum een fijne uitstraling....

Lees meer
Fris en fruitig

Fris en fruitig

Van limoen tot kalamansi! Citrusfruit is er in allerlei soorten en maten. Denk aan de grapefruit, de sinaasappel en de mandarijn, maar ook aan citroenen en limoenen. Citrusvruchten geven taarten, gebak en chocolade een frisse smaak. Daarom past deze vrucht...

Lees meer
Graan

Graan

Brood: is een belangrijke bron van voedingsstoffen. Water, gist of desem, een snufje zout en natuurlijk meel. Meer heeft de ambachtelijke bakker niet nodig om een brood te bakken. Het meel dat hij gebruikt, wordt gemalen van ­uiteenlopende graansoorten....

Lees meer
Hoe ontstaat je boterham?

Hoe ontstaat je boterham?

Naast meel, water, zout en gist kent een ambachtelijk brood nog een aantal belangrijke ingrediënten. Deeg krijgt bijvoorbeeld tijd, zodat het goed kan rijpen en rusten. Op die manier komen de aroma’s die van nature in granen zitten optimaal tot...

Lees meer
Wat is bakkerszout?

Wat is bakkerszout?

Vanwege een overheidsbeslissing uit 1942 om het jodiumtekort onder de Nederlandse bevolking terug te dringen, gebruikt vrijwel iedere bakker vandaag de dag zogenaamd bakkerszout: zout waaraan jodium is toegevoegd. De verrijking met jodium moet eraan...

Lees meer
Buitenlands brood

Buitenlands brood

Het Nederlandse broodassortiment wordt steeds meer en meer kleurrijker. De laatste vele jaren zijn door migratie's in vakantielanden tal van nieuwe broodsoorten vanuit het buitenland in Nederland geïntroduceerd. Stokbrood is zelfs zo ingeburgerd dat je bijna zou...

Lees meer

Openingstijden:

Ambachtsheerelaan:

Maandag 8.00 – 13.00
Dinsdag 8.00 – 13.00
Woensdag 8.00 – 13.00
Donderdag 8.00 – 17.30
Vrijdag 8.00 – 17.30
Zaterdag 7.30 – 15.30
Zondag gesloten

Openingstijden:

Kalverstraat:

Maandag 8.00 – 17.30
Dinsdag 8.00 – 17.30
Woensdag 8.00 – 17.30
Donderdag 8.00 – 17.30
Vrijdag 8.00 – 17.30
Zaterdag 7.30 – 15.30
Zondag gesloten

Adres

Ambachtsheerelaan 5
3481 GJ Harmelen
tel. 0348-441227

Kalverstraat 12b
3481 ES Harmelen
tel. 0348-441270

Email: info@griffioenbroodbanket.nl

Volg ons