Wist u dat….
Broodpizza met ham
Met een broodje van de bakker kun je ook thuis in een handomdraai een heerlijke lunch of gemakkelijk diner bereiden. Daarvoor hoef je echt niet naar een restaurant. Bereidingswijze:Snijd de korstjes zo van het brood dat de sneetjes mooi rechthoekig worden. Meng in een...
Kaasquiche met broccoli en tomaat
Ziet deze kaasquiche met broccoli en tomaat er niet goed uit? Dit is een heerlijk recept voor de feestdagen, maar eigenlijk kan deze quiche altijd! Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd kleine broccoliroosjes van de stronk. Kook de broccoliroosjes in...
Nieuwe oven’s
DE NIEUWE: HEIN ECOSTONE² Zuiniger, efficiënter en productiever dankzij de geïntegreerde warmteterugwinning en geïsoleerde stenen wanden “DE WARMTE BLIJFT BINNEN”. Het hoofdbestanddeel van de ECOSTONE2 is het nieuwe, door HEIN ontwikkelde warmteterugwinningssysteem:...
Acht redenen om bij de ambachtelijke bakker te kopen
Winkelcentra met uitsluitend winkels van grote ketens vinden we vaak saai en ongezellig. Het zijn de zelfstandige winkeliers die het straatbeeld opfleuren en verrijken. Ook de winkel van je ambachtelijke bakker geeft een straat of winkelcentrum een fijne uitstraling....
Fris en fruitig
Van limoen tot kalamansi! Citrusfruit is er in allerlei soorten en maten. Denk aan de grapefruit, de sinaasappel en de mandarijn, maar ook aan citroenen en limoenen. Citrusvruchten geven taarten, gebak en chocolade een frisse smaak. Daarom past deze vrucht...
Graan
Brood: is een belangrijke bron van voedingsstoffen. Water, gist of desem, een snufje zout en natuurlijk meel. Meer heeft de ambachtelijke bakker niet nodig om een brood te bakken. Het meel dat hij gebruikt, wordt gemalen van uiteenlopende graansoorten....
Hoe ontstaat je boterham?
Naast meel, water, zout en gist kent een ambachtelijk brood nog een aantal belangrijke ingrediënten. Deeg krijgt bijvoorbeeld tijd, zodat het goed kan rijpen en rusten. Op die manier komen de aroma’s die van nature in granen zitten optimaal tot...
Wat is bakkerszout?
Vanwege een overheidsbeslissing uit 1942 om het jodiumtekort onder de Nederlandse bevolking terug te dringen, gebruikt vrijwel iedere bakker vandaag de dag zogenaamd bakkerszout: zout waaraan jodium is toegevoegd. De verrijking met jodium moet eraan...
Buitenlands brood
Het Nederlandse broodassortiment wordt steeds meer en meer kleurrijker. De laatste vele jaren zijn door migratie's in vakantielanden tal van nieuwe broodsoorten vanuit het buitenland in Nederland geïntroduceerd. Stokbrood is zelfs zo ingeburgerd dat je bijna zou...

Openingstijden:
Ambachtsheerelaan:
Maandag gesloten
Dinsdag 8.00 – 13.00
Woensdag 8.00 – 13.00
Donderdag 8.00 – 17.30
Vrijdag 8.00 – 17.30
Zaterdag 7.30 – 15.30
Zondag gesloten
Openingstijden:
Kalverstraat:
Maandag 8.00 – 17.30
Dinsdag 8.00 – 17.30
Woensdag 8.00 – 17.30
Donderdag 8.00 – 17.30
Vrijdag 8.00 – 17.30
Zaterdag 7.30 – 15.30
Zondag gesloten
Adres
Ambachtsheerelaan 5
3481 GJ Harmelen
tel. 0348-441227
Kalverstraat 12b
3481 ES Harmelen
tel. 0348-441270
Email: info@griffioenbroodbanket.nl